Tomātu siera kūka

2006. gada 30. marts
Foto: Svetlana
Pagatavošana
90 min
1. Miltus un škipsniņu sāls iesijā bļodā. Tajos ieberzē sviestu.Maisa līdz tas iegūst maizes drumstalas struktūru.Pielej 2 ēdamk.ūdens un iejauc mīklā. Apsedz bļodiņu,un ieliek uz 20 min. leduskapī.Tad to izklāj aptveni 20cm kūku formā un patur ledusskapī vēl 10min.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pārklāj mīklu ar cepamo papīru. Cep kūkas pamatni 10-12 min.Tad noņem cepamo papīru un cep vēl 5 min. Kad tas izdarīts pazemina temperatūru līdz 175 grādiem
3. Bļodā sakuļ pienu,olu dzeltenumu,ķiplokus.Kūkas pamatni noziež ar sinepēm, pārkaisa pāri sieru.Izkārto tomātus, pārlej pāri olu maisījumu. Cep 30-50 min,līdz kūka kļūst stingra un zeltaini brūna. Tad sajauc visas garšaugus ar olīveļļu un pārslaka pār kūku.
Uz augšu