Sākums > Receptes > Zupas

Skotu grūbu zupa

2005. gada 15. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
45 min
1. Sagatavo visu nepieciešamo. Ielej katlā 1,5 litra ūdens, ieber pusglāzi noskalotu grūbu un liec bez vāka uz mērena uguns. Jēra gaļu nomazgā, nosusini ar papīra dvielīti un ar virtuves cirvīti vai virtuves šķērēm sadali gaļu kopā ar kauliem nelielos (2-4 cm) gabaliņos. Burkānu rūpīgi nomazgā, nomizo un sagriez nelielos kubikos. Selerijas sakni nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu nomizo un sagriez smalkās pusripiņās. Zaļos lociņus un pētersīļus nomazgā, nosusini ar papīra dvielīti un smalki sagriez. Gatavo gaļu. Sagriezto jēra gaļu liec pannā ar iepriekš uzkarsētu eļļu, pievieno sagrieztos sīpolus un bieži apmaisot apcep tā, lai gaļa nedaudz iebrūninās, bet nepiedeg (apmēram 10 minūtes). Pēc tam gaļu liec katlā pie grūbām, pievieno burkānus un vāri uz neliela uguns 20 minūtes. Pabeidz vārīt zupu un pasniedz. Pievieno sarīvētās selerijas, pusi no paredzētajiem zaļumiem, naža galu melnos maltos piparus un vāri vēl 10 minūtes. Zupu pasniedz karstu, bagātīgi pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Uz augšu