Sākums > Receptes > Uzkodas

Taizemiešu satai ar riekstu sviesta mērci

2007. gada 13. jūlijs
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
140 min
1. Vispirms pagatavo riekstu mērci. Ieliec kokosriekstu pienu vokā uz vidēji augstas liesmas un sildi, līdz tas vārās. Pievieno kerija pastu un maisi 3 minūtes, turpinot vārīt. Pievieno riekstu sviestu, sāli, cukuru, zivju mērci, ančovu pastu un laima sulu. Turpini vārīt un maisīt vēl četras minūtes. Noliec malā.
2. Gatavo satai. Piestā sagrūd vai virtuves kombainā samal ingveru un ķiplokus, lai sanāc gluda, mitra pasta. Pievieno kerija pastu, turmeriku un 2 ēdamkarotes kokosriekstu piena. Turpini grūst vai malt, līdz veidojusies gluda pasta.
3. Uzliec vistas gabalus uz šķīvja. Kārtīgi ieberz garšvielu pastu vistas gabalos no visām pusēm. Pārklāj ar plēvi un atstāj divas stundas, lai marinējas (neliec ledusskapī).
4. Uzkarsē grilu vai plīts grilu -- 230 grādi.
5. Uzver marinēto vistu uz iesmiņiem. Ja lieto bambusa iesmiņus, vispirms tos kādu pusstundu mērcē ūdenī, lai cepoties nesadeg.
6. Grillē vistu uz vai zem ļoti karstas uguns, 1,5 minūtes katrā pusē. Smidzini ar kokosriekstu pienu, lai vista neizžūst. Turi vistu tuvu pie uguns, lai tā mazliet apdeg.
7. Pasniedz ar riekstu mērci. Ja mērce šķiet pārāk bieza, pašķidrini ar vēl mazliet kokosriekstu piena.
8. * Ar zvaigznīti atzīmētās sastāvdaļas vajadzētu varēt atrast labu pārtikas preču veikalu Āzijas ēdienu nodaļā. Zivju mērce sauksies vai nu nuoc mam vai nam pla, skatoties, vai tā ir vjetnamiešu vai taizemiešu. Tas nav būtiski. Turmeriku vajadzētu varēt atrast specializētajā garšvielu veikalā. Šis būs ļoti ass ēdiens. Gadījumā ja nevar atrast kerija pastu, atsevišķi šajā portālā esmu ievietojis tās recepti ("Taizemiešu kerija pasta"). Labu apetīti!
Uz augšu