Kefīra mīkla

2006. gada 18. marts
Foto: Anda Kalniņa
Pagatavošana
50 min
1. Olas saputo ar cukuru, tad pievieno visu pārējo. Samaisa. Lielo pannu iesmērē ar eļļu un mīklu vienmērīgi sadala pa visu pannu.
2. Virsū var likt visu ko! Pati lieku plāni sagrieztas ābolu šķēlītes(skābumam), pāri bagātīgi pārliet ar biezu maisījumu, ko veido krējums, nedaudz kefīra , biezpiens(apm.150 gr.) un cukurs pēc garšas. Bagātīgi jāpārlej, lai plātsmaizīte sanāktu sulīga, ne sausa.
3. Cep 190 grādos vismaz 30 min (cepšanas ilgums atkarīgs no virsas satura), kamēr maizīte brūnām maliņām un smaržo garšīgi!
Uz augšu