Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Avokado krēms brokastīm un viesībām

Avokado krēms brokastīm un viesībām

FOTO: Depositphotos.com

Kāpēc, piemēram, čipsus baudīt ar treknu majonēzes mērci, ja var izmantot veselīgu alternatīvu?
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 paliels vai vairāki mazi avokado
  • Tomāts
  • Baziliks (kaltēts vai svaigs)
  • Citrona sula
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Avokado nomizo, izņem kauliņu un sagriež gabalos, tomātu nomizo un sīki sakapā (ja grib sausāku, pirms kapāšanas izņem sēklas, var arī novilkt mizu.)
  2. Baziliku, ja tas svaigs, saplucina un pievieno sagrieztajam avokado.
  3. Pēc garšas pieber sāli, piparus un piespiež citrona sulu, tad samaļ blenderī līdz veidojas vienmērīga masa.
  4. Iecilā sakapātos tomātus. Ēd ar graudētu maizi. Viesībās var pasniegt kā piedevu svaigiem dārzeņiem, čipšiem u.tml.
  5. P.S. Tā kā avokado bieži vien Latvijā nopērkami cieti, t.i., negatavi, viegls veids kā tos nogatavināt ir šāds: uz 1-2 dienām ieliek avokado brūnā papīra turzā (tā, lai gaisma netiek klāt) un tur istabas temperatūrā.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas