Avokado krēms brokastīm un viesībām

Avokado krēms brokastīm un viesībām
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 paliels vai vairāki mazi avokado
  • Tomāts
  • Baziliks (kaltēts vai svaigs)
  • Citrona sula
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

15 min.
  1. Avokado nomizo, izņem kauliņu un sagriež gabalos, tomātu nomizo un sīki sakapā (ja grib sausāku, pirms kapāšanas izņem sēklas, var arī novilkt mizu.)
  2. Baziliku, ja tas svaigs, saplucina un pievieno sagrieztajam avokado.
  3. Pēc garšas pieber sāli, piparus un piespiež citrona sulu, tad samaļ blenderī līdz veidojas vienmērīga masa.
  4. Iecilā sakapātos tomātus. Ēd ar graudētu maizi. Viesībās var pasniegt kā piedevu svaigiem dārzeņiem, čipšiem u.tml.
  5. P.S. Tā kā avokado bieži vien Latvijā nopērkami cieti, t.i., negatavi, viegls veids kā tos nogatavināt ir šāds: uz 1-2 dienām ieliek avokado brūnā papīra turzā (tā, lai gaisma netiek klāt) un tur istabas temperatūrā.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Inese Aboltina 2016. gada 26. februāris 21:06
Ta ir saucama meksikanju guakamole. Vel var pielikt mazliet chilli piparus un kjiploku.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi