Sākums > Receptes > Deserti

Saldā desa(no vecmāmiņas pūriem)

2006. gada 15. februāris
Foto: Kristīne Kazāka
Pagatavošana
40 min
1. Sviestu liek katliņā-izkausē. Noņem no uguns un pievieno kakao un cukuru pēc vajadzības-visu kārtīgi izmaisa!drusku atdzesē un pievieno vienu olu.Pa to laiku kādam citam bija jāiedod lielāka bļoda, kur sadrupināt cepumus un sagriezt gabaliņos marmelādi!šos saldumus tad aplejam ar izveidoto masu katliņā un mēģinām samaisīt tā lai visi sadrupināti gabaliņi apliptu ar brūno kakao masu-ja izdodas ļoti biezs tad var pieliet pus glāzi piena! samaisīto masu kārto uz sviestpapīra un veido desu ietinot kakao saldumu sviestpapīrā!Liek aukstumā kamēr sacietē(ledusskapī vai saldētavā)!Kad desa cacietējusi tinam vaļā - griežam gabaliņis un gardi ēdam mmm :)
2. IETEIKUMS!taisot sviesta kakao masu nepārcentieties ar cukura pievienošanu, jo cepumi un marmelāde paši par sevi ir saldi, tādēl gardāk ir tad ja kakao ir rūktāks!
3. LABU APETĪTI!
Uz augšu