Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Filadelfijas siera kūka ar karameļu garšu

Filadelfijas siera kūka ar karameļu garšu

FOTO: Depositphotos.com

Kūka gatavota 18 cm (diametrā) formā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 100 g cepumu "Selga"
  • 50 g sviesta istabas temperatūrā
  • 300 g Filadelfijas siera
  • 200 ml saldā krejuma
  • 150 g jogurta bez piedevām
  • 160 g cukura
  • 5 g želatīna
  • 4 ēd. k. ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Želatīnu iemērc 2 ēdamkarotēs ūdens.
  2. Cepumus labi sasmalcina, kārtīgi sajauc ar sviestu, izrullē vai izsmērē formā, kurā ir ieklāta partikas plēve vai cepamais papīrs.
  3. Filadelfijas sieru maisa ar cukuru (80 g) līdz cukurs izkusis. Pa daļai pievieno jogurtu, labi samaisa.
  4. Saldo krējumu skarsē gandrīz līdz vārīšanas temperatūrai, vislabak mikroviļņu krāsnī. Ja karsē katliņā, labi jamaisa, bet nedrīkst putot!
  5. Cukuru (80 g) ar 2 ēdamkarotēm ūdens karsē ,līdz cukurs karemelizējies brūns, veigli rūgts. Pievieno karsto krējumu, maisa līdz cukurs pilnīgi izkusis (neputo!). Nedaudz atdzesē (jabūt vēl tik siltai masai, lai želatīns izkustu). Pievieno želatīnu, izkausē.
  6. Karameļu masu iemaisa siera masā.
  7. Siera masu caur sietu lej tortes formā, ļauj vismaz 4 stundas dzesēties ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Siera masu caur sietu lej tortes formā, ļauj vismaz 4 stunda...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas