Oriģinālā franču sīpolu zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg lielu Spānijas sīpolu
  • 60 g sviesta
  • 1.5 l liellopu buljona
  • 2 tējk. cukura
  • 250 ml sarkanvīna
  • 1 maza frančmaizīte
  • 90 g Gruyere siera

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomizo un sagriež ripiņās sīpolus.Izkausē katlā sviestu un pieliek sīpolus,liek uz sīpoliem ar sviestu ieziestu pergamentpapīra ripu,uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns 20-30 min.Buljonu vāra tik ilgi,līdz tā tilpums samazinās par 1/3.Noņem sīpoliem papīru un uzkaisa cukuru,cep uz vidējas liesmas 20-30 min.,līdz tie kļūst zeltaini brūni,neļaujot sīpoliem piedegt,citādi zupa būs rūgta.Pievieno tik daudz buljona un vīna,lai sīpoli būtu daļēji pārsegti,vāra uz lēnas uguns 30 min.Pagatavo no frančmaizītes grauzdiņus-cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C,sagriež maizi pa diagonāli apm.1,25 cm biezumā,izkausē sviestu un ar otiņu pārsmērē katrai šķēlītei no abām pusēm,tas palīdzēs tām kļut brūnām.Sieru sarīvē uz rupjas rīves.Salej zupu karstumizturīgās bļodiņās.Iepriekš sakarsē grilu(saucamo salamandras krāsni),un saliek bļodiņas uz plāts.Katrā bļodiņā ieliek divus grauzdiņu šķēlītes un apkaisa ar rīvēto sieru.Novieto plāti zem grila,karsē 2-3 min,līdz siers kļust zeltaini brūns.Lūk tā,nevis kā citās ēstuvēs franču zupas vietā pasniedz sīpolu virumu.

Komentāri

inita 2014. gada 21. decembris 21:15
Riktīgi pareizi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas