Sākums > Receptes > Zupas

Oriģinālā franču sīpolu zupa

2006. gada 27. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Šī ir īstena franču sīpoluzpas recepte, atšķirībā no daudzām ēstuvēm, kurās franču zupas vietā pasniedz begaršīgu un pliekanu sīpolu virumu.
Pagatavošana
160 min
1. Nomizo un sagriež ripiņās sīpolus. Izkausē katlā sviestu un pieliek sīpolus, uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns 20-30 min.
2. Liellopa buljonu vāra tik ilgi, līdz tā tilpums samazinās par 1/3. Noņem pannai vāku un uzkaisa sīpoliem cukuru, cep uz vidējas liesmas 20-30 min., līdz tie kļūst zeltaini brūni, neļaujot sīpoliem piedegt, citādi zupa būs rūgta.
3. Pievieno tik daudz buljona un vīna, lai sīpoli būtu daļēji pārsegti, vāra uz lēnas uguns 30 min.
4. Pagatavo no bagetes grauzdiņus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C, sagriež maizi pa diagonāli ~1,25 cm biezumā, izkausē sviestu un ar otiņu pārsmērē katrai šķēlītei no abām pusēm, tas palīdzēs tām kļut brūnām.
5. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Salej zupu karstumizturīgās bļodiņās. Iepriekš sakarsē cepeškrāsns grilu un saliek bļodiņas uz plāts. Katrā bļodiņā ieliek divas grauzdiņu šķēlītes un apkaisa ar rīvēto sieru. Novieto plāti zem grila, karsē 2-3 min, līdz siers kļust zeltaini brūns.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu