Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Oriģinālā franču sīpolu zupa

Oriģinālā franču sīpolu zupa

FOTO: Shutterstock.com

Šī ir īstena franču sīpoluzpas recepte, atšķirībā no daudzām ēstuvēm, kurās franču zupas vietā pasniedz begaršīgu un pliekanu sīpolu virumu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg lielu saldo sīpolu
  • 60 g sviesta
  • 1.5 l liellopu buljona
  • 2 tējk. cukura
  • 250 ml sarkanvīna
  • 1 maza franču bagete, sagriezta šķēlēs
  • 90 g Gruyere vai cita labi kūstoša siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

160 min.
  1. Nomizo un sagriež ripiņās sīpolus. Izkausē katlā sviestu un pieliek sīpolus, uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns 20-30 min.
  2. Liellopa buljonu vāra tik ilgi, līdz tā tilpums samazinās par 1/3. Noņem pannai vāku un uzkaisa sīpoliem cukuru, cep uz vidējas liesmas 20-30 min., līdz tie kļūst zeltaini brūni, neļaujot sīpoliem piedegt, citādi zupa būs rūgta.
  3. Pievieno tik daudz buljona un vīna, lai sīpoli būtu daļēji pārsegti, vāra uz lēnas uguns 30 min.
  4. Pagatavo no bagetes grauzdiņus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C, sagriež maizi pa diagonāli ~1,25 cm biezumā, izkausē sviestu un ar otiņu pārsmērē katrai šķēlītei no abām pusēm, tas palīdzēs tām kļut brūnām.
  5. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Salej zupu karstumizturīgās bļodiņās. Iepriekš sakarsē cepeškrāsns grilu un saliek bļodiņas uz plāts. Katrā bļodiņā ieliek divas grauzdiņu šķēlītes un apkaisa ar rīvēto sieru. Novieto plāti zem grila, karsē 2-3 min, līdz siers kļust zeltaini brūns.

    Labu apetīti!
    Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Salej zupu karstumizturīgās bļ...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas