2nelielas zivs filejas vai nelielas zivis (piem., putasu), kopā 300-400 g
3lieli burkāni
1tomāts
1sīpol
3-4 ķiploka daiviņas
200g skāba krējuma vai majonēzes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Sagatavo dārzeņus. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo un sagriez pusripiņās, ķiplokus sarīvē vai izspied, tomātu sagriez nelielos kubiņos. Sāc gatavot. Aukstā pannā bez taukvielām ieliec rīvētos burkānus, sīpolus un nedaudz pasāli (patiešām ļoti maz), pārliec pāri sagrieztos tomātus un ķiplokus. Virsū uzliec saldēto zivi. Tam visam pāri pārlej 200 g skāba krējuma vai majonēzes. Uzliec pannai vāku un uzliec pannu uz nelielas uguns. Sautē visu 15 minūtes. Seko, lai uguns ir neliela, jo savādāk piedegs. Nav jāmaisa! Pabeidz gatavot un pasniedz. Uzmanīgi pārcel zivis uz pannas apakšu, pārceļot dārzeņus tām pāri, uzliec vāku un sautē uz nelielas uguns vēl 10 minūtes. Pasniedz karstu ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.