Lai pankūkas būtu kraukšķīgākas un ātrāk izceptos, tās netaisa lielas un biezas. Masu uzliekot uz pannas, smuki ar karoti izspaida, lai ir plakanas un plānas.
Pagatavošana
30 min
1. Zaļus kartupeļus nomazgā un nomizo. Sarīvē uz rupjas rīves. Nospiež sulu.
2. Olas iesit traukā un sakuļ. Kad tas izdarīts, tad pievieno kartupeļiem, pievieno garšvielas pēc garšas un kārtīgi samīca, sajauc.
3. Tad sagatavoto masu pa mazai plakanai piciņai liek uz uzkarsētas pannas, pievienojot eļļu.
4. Pankūkas cep līdz tās paliek brūnas.
Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
5. Vērtīgi padomi:
1) Ja vēlies, lai kartupeļu masa neoksidējas un paliek gaiša, pievieno rīvētajiem kartupeļiem karoti skābā krējuma vai pierīvē klāt sīpolu;
2) Lai pankūkas, kurām netiek klāt pievienota ne kartupeļu ciete, ne milti labāk turētos kopā, tās liec uz kārtīgi sakarsētas pannas un ar karoti kārtīgi masu izlīdzini, saspied kopā.
3) Kartupeļi pankūkām izcila garšvielu izvēle būs kaltēti vai svaigi zaļumi, ķiploka pulveris vai granulas, sīpola pulveris.