Karaliskā brokastmaize ar siera cepuri

Sastāvdaļas

  • 4 baltmaizes šķēles
  • 2 svaigi gurķi
  • 2 svaigi tomāti
  • 4 šķēles kūpināta bekona
  • 100 g siera
  • 1 ola
  • 3 ēd.karotes piena
  • Dilles
  • Sāls, pipari
  • Sviests

Pagatavošana

20 min.
  1. Šīs ir brīnumgardas brokastmaizes, ar ko palutināt ģimeni svētdienas brokastīs. Visgardākās tās izdodas vasarā, kad ir nopērkami vietējie gurķīši, tomātiņi un dillītes - tad maizei ir pavisam cita garša.
  2. Baltmaizes šķēles apziež ar sviestu, uz tām uzliek gareniski sagriezta gurķa šķēles, pārliek ar diļļu zariņiem. Tad uz pannas apcep bekonu kraukšķīgu, nedaudz atdzesē un liek pa šķēlei uz katras sviestmaizes. Virsū uzgriež tomātu ripiņas, uzkaisa sāli, piparus, atkal uzliek diļļu zariņus. Sieru sagriež pabiezās šķēlēs, apmērcē olā, kas sakulta ar pienu, un liek uz pannas bekona tauciņos apcepties. Kad cepto sieru apgriež uz otru pusi, uzreiz noņem pannu no uguns, lai siers pārāk neizplūst. Nedaudz atdzesē un liek uz tomātiem, un pasniedz galdā.
  3. Šo sviestmaizi vēl var uzlabot, starp kārtām liekot salātu lapas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi