Sākums > Receptes > Uzkodas

Karaliskā brokastmaize ar siera cepuri

2006. gada 3. janvāris
Foto: Gunta Gusāne
Pagatavošana
20 min
1. Šīs ir brīnumgardas brokastmaizes, ar ko palutināt ģimeni svētdienas brokastīs. Visgardākās tās izdodas vasarā, kad ir nopērkami vietējie gurķīši, tomātiņi un dillītes - tad maizei ir pavisam cita garša.
2. Baltmaizes šķēles apziež ar sviestu, uz tām uzliek gareniski sagriezta gurķa šķēles, pārliek ar diļļu zariņiem. Tad uz pannas apcep bekonu kraukšķīgu, nedaudz atdzesē un liek pa šķēlei uz katras sviestmaizes. Virsū uzgriež tomātu ripiņas, uzkaisa sāli, piparus, atkal uzliek diļļu zariņus. Sieru sagriež pabiezās šķēlēs, apmērcē olā, kas sakulta ar pienu, un liek uz pannas bekona tauciņos apcepties. Kad cepto sieru apgriež uz otru pusi, uzreiz noņem pannu no uguns, lai siers pārāk neizplūst. Nedaudz atdzesē un liek uz tomātiem, un pasniedz galdā.
3. Šo sviestmaizi vēl var uzlabot, starp kārtām liekot salātu lapas.
Uz augšu