Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Karaliskā brokastmaize ar siera cepuri

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 baltmaizes šķēles
  • 2 svaigi gurķi
  • 2 svaigi tomāti
  • 4 šķēles kūpināta bekona
  • 100 g siera
  • 1 ola
  • 3 ēd.karotes piena
  • Dilles
  • Sāls, pipari
  • Sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Šīs ir brīnumgardas brokastmaizes, ar ko palutināt ģimeni svētdienas brokastīs. Visgardākās tās izdodas vasarā, kad ir nopērkami vietējie gurķīši, tomātiņi un dillītes - tad maizei ir pavisam cita garša.
  2. Baltmaizes šķēles apziež ar sviestu, uz tām uzliek gareniski sagriezta gurķa šķēles, pārliek ar diļļu zariņiem. Tad uz pannas apcep bekonu kraukšķīgu, nedaudz atdzesē un liek pa šķēlei uz katras sviestmaizes. Virsū uzgriež tomātu ripiņas, uzkaisa sāli, piparus, atkal uzliek diļļu zariņus. Sieru sagriež pabiezās šķēlēs, apmērcē olā, kas sakulta ar pienu, un liek uz pannas bekona tauciņos apcepties. Kad cepto sieru apgriež uz otru pusi, uzreiz noņem pannu no uguns, lai siers pārāk neizplūst. Nedaudz atdzesē un liek uz tomātiem, un pasniedz galdā.
  3. Šo sviestmaizi vēl var uzlabot, starp kārtām liekot salātu lapas.
Receptes.lv Iesaka

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas