Sākums > Receptes > Konservējumi

Mājās skābēti kāposti

2006. gada 2. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
100 min
1. Notīrītus kāpostus ar ēveli saēvelē salmiņos.
2. Plastmasas vai koka muciņas dibenu ieklāj ar kāpostu lapām. Var izmantot arī mazāk tilpuma traukus.
3. Saēvelētos kāpostus liek muciņā, pārkaisa sāli un cukuru pēc garšas ( parasti cukuru un sāli ņemu apmēram vienādās daļās), pievieno ķimenes, uz sakņu rīves sarīvētus burkānu vai dzērvenes un ar koka stampu stampā līdz izdalās sula un kāposti sāk "čaukstēt". Tad pievieno nākošo kāpostu porciju un turpina līdz muciņa ir gandrīz pilna. Virspusi noklāj ar kāpostu lapām, pārliek marli, uzliek koka dēlīšus uz tiem - slogu, nomazgātu akmeni.
4. Ja grib, lai kāposti ieskābst ātri, tos notur istabas temperatūrā līdz beidzas aktīvā rūgšana, pēc tam uzglabā pagrabā.

Ja grib cietus , kraukšķīgus kāpostus, tos skābē jaunā mēnesī, ja mīkstus - tad labāk skābēt vecā mēnesī.

Lai labi garšo!
Uz augšu