Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pavlovas deserts ar avenēm

FOTO: Shutterstock.com

Viss ģeniālais ir vienkāršs! Bezē ar putukrējumu un avenēm.
Pēc nostāstiem šis ir balerīnas Annas Pavlovas iemīļotākais deserts.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • Pamatnei
  • 280 g cukura
  • 4 olu baltumi
  • 1 tējk. ābolu etiķa
  • 1 tējk. cietes
  • 1 paciņa vaniljas cukura
  • Krēmam
  • 200 ml saldā krējuma
  • Avenes pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus.
  2. Olu, cukuru, etiķi un cieti saputo stigrās putās. Masu sadala divās daļās.
  3. Divas cepamās plātis izklāj ar cepamo papīru. Uz katras plāts apļa formā liek saputoto bezē masu. Vienai plāksnei (tā ir paredzēts kūkas pamatam) virspusi nolīdzina ar konditorejas lāpstiņu, otrai augšpusē no bezē putām veido nevienādu reljefu.
  4. Liek plāksnes cepties. Kad plātis ieliktas krāsnī, samazina temperatūru līdz 100 grādiem un cep, līdz bezē ir viegli apbrūnējis.
  5. Atdzesē bezē plāksnes. Sakuļ putukrējumu gaisīgās putās, pievienojot pavisam nedaudz cukura (jo bezē pamatne ir ļoti salda).
  6. Liek plakano bezē plāksni uz piemērota lieluma šķīvja, devīgi pārklāj ar putukrējumu, pārkaisa ar avenēm. Liek virsū otro plāksni, dekorē ar avenēm un piparmētru lapiņām.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas