Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Olibolen - eļļas bumbiņas

Holandiešu nacionālais ēdiens vecgada vakarā. Latviski varētu teikt-eļļas bumbiņas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 5 g sāls
  • 12 g rauga
  • 250 ml piena
  • 50 g žāvētu korinšu (jāņogas, upenes)
  • 50 g rozīņu
  • 25 g sukāžu
  • 0.5 sagriezta ābols
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Samaisa miltus ar sāli. Samaisa raugu ar siltu pienu un pievieno miltu un sāls maisījumu. Maisa visu kopā līdz mīkla krīt ar gabaliem no karotes.
  2. Pievieno rozines, sukādes, korintes, samaisa, noliek siltā vietā uz stundu.
  3. Tad uzkarsē eļļu līdz maziem dūmiem un ar eļļainu karoti liek iekšā mīklu. Vāra 3 minūtes katru pusi zeltaini brūnu, tad ņem ārā un apkaisa ar pudercukuru vai kanēli.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas