Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēti kāposti ar plūmju zapti

2005. gada 27. decembris
Foto: Līga Kalniņa
Pagatavošana
120 min
1. Sīki sagriež sīpolu un apcep kopā ar gaļiņu. Liek klāt kāpostus, sarīvētu burkānu, piparus, lauru lapas un ķimenes. Pielej 1 glāzi ūdens (ja kāposti sausi). Ja nav gaļas, labi var iztikt ar cepešu taukiem un aspiku.
2. Visu maisot sautē apmēram stundu. Tad iemaisa zapti un sautē vēl kādu stundu. Uzmana, lai kāposti nepiedeg. Ja vajag, papildina ar ūdeni (bet vispār procesā tas nebūtu vēlams).Klasisks ziemas ēdiens. Gana sātīgs, tāpēc var iztikt bez papildus gaļas ēdiena, pietiek ar vārītiem kartupeļiem. Sildīts garšo vēl labāk.
Uz augšu