Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pelēkie zirņi ar cūkgaļas krūtiņas mērci

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg pelēko zirņu
  • 500 g cūkgaļas krūtiņas
  • 1 paliels sīpols
  • 250 g saldā krējuma
  • 250 g skābā krējuma
  • Garšvielas(gaumes jautājums)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Iepriekšējā dienās vakarā nomērcē zirņus, lai tie ātrāk vārītos.
  2. Uzliekam vārīties zirņus un vāram aptuveni 40. min., bet tomēr labāk pārbaudīt vai nav jau mīksti ātrāk. Kad zirņi ir gandrīz gatavi pieliek klāt sāli un izvāra zirņus līdz galam.
  3. Pa to laiku sagriež sīpolus un gaļiņu vienāda izmēra gabalos un apcep uz pannas, tā lai gaļa būtu nedaudz brūna. Tad pievieno saldo un skābo krējumu un ļauj uzvārīties. Klāt pievieno pēc vajadzības garšvielas.
  4. Uzliek uz šķīvja zirņus un viducī uzlej gatavo mērcīti.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas