Sākums > Receptes > Salāti

Svaigu dārzeņu salāti

2005. gada 18. aprīlis
Foto: Inese Liepiņa
Pagatavošana
35 min
1. Pagatavo atsevišķi trīs dažādus salātus: burkānu, kāļu, kolrābju. Burkānu salāti: burkānus sarīvē uz dārzeņu rīves salmiņos. Apelsīnus notīra, sagriež šķēlītēs. Burkānus samaisa ar apelsīnu šķēlītēm un medu. Kāļu salāti: kāļus notīra, sarīvē salmiņos. Kāļiem pievieno parupji sasmalcinātus valriekstus un samaisa. Kolrābju salāti: kolrābjus notīra un sarīvē vai sagriež sīkos salmiņos, pievieno nedaudz citrona sulas, ja vēlas - arī cukuru. Kivi notīra, sagriež šķēlītēs, pievieno kolrābjiem. Mērce: labi atdzesētu saldo krējumu saputo, pievieno galda mārrutku mērci, uz smalkās rīves sarīvētus ābolus, nedaudz sāls, cukura. Salātus liek salātu traukā kārtās vai grupās ar pikanto putukrējuma mērci. Rotā ar apelsīnu šķēlītēm.
Uz augšu