Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zoss cepetis Ziemassvētku galdam ar āboliem un dzērvenēm

Zoss cepetis Ziemassvētku galdam ar āboliem un dzērvenēm

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 kg zoss
  • 350 g āboli
  • 200 g puravi
  • 100 g burkānu
  • 300 g baltmaizes
  • 100 g dzērvenes
  • 100 g tumšais alus
  • 30 g Monreāla (garšvielu maisījums)
  • 100 g eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Zosij izrauj ārā visus taukus.
  2. Eļļu sajauc ar monreālu, ierīvē zosi ar sajaukto marinādi, no iekšpuses un ārpuses. Liek maisiņā uz 12 stundām iemarinēties.
  3. Ābolus, burkānus un maizi sagriež kubiņos, puravus salmiņos.
  4. Pannā izkausē zoss taukus, pievieno sagrieztas aknas un un sirdi, sagrieztos dārzeņus, un visu apcep, beigās pievieno maizi un dzērvenes.
  5. Gatavo pildījumu pilda zosī, zosi aizšuj ciet, un liek cepeškrāsnī 200 grādos cepties, ik pa laikam apslakot ar tumšo alu.
  6. Cep, līdz zoss ir gatava.
    Cep, līdz zoss ir gatava.

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas