-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Zoss cepetis Ziemassvētku galdam ar āboliem un dzērvenēm
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 kg zoss
-
350 g āboli
-
200 g puravi
-
100 g burkānu
-
300 g baltmaizes
-
100 g dzērvenes
-
100 g tumšais alus
-
30 g Monreāla (garšvielu maisījums)
-
100 g eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
180 min.
-
Zosij izrauj ārā visus taukus.
-
Eļļu sajauc ar monreālu, ierīvē zosi ar sajaukto marinādi, no iekšpuses un ārpuses. Liek maisiņā uz 12 stundām iemarinēties.
-
Ābolus, burkānus un maizi sagriež kubiņos, puravus salmiņos.
-
Pannā izkausē zoss taukus, pievieno sagrieztas aknas un un sirdi, sagrieztos dārzeņus, un visu apcep, beigās pievieno maizi un dzērvenes.
-
Gatavo pildījumu pilda zosī, zosi aizšuj ciet, un liek cepeškrāsnī 200 grādos cepties, ik pa laikam apslakot ar tumšo alu.
-
Cep, līdz zoss ir gatava.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs