Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zoss cepetis Ziemassvētku galdam ar āboliem un dzērvenēm

2005. gada 16. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
180 min
1. Zosij izrauj ārā visus taukus.
2. Eļļu sajauc ar monreālu, ierīvē zosi ar sajaukto marinādi, no iekšpuses un ārpuses. Liek maisiņā uz 12 stundām iemarinēties.
3. Ābolus, burkānus un maizi sagriež kubiņos, puravus salmiņos.
4. Pannā izkausē zoss taukus, pievieno sagrieztas aknas un un sirdi, sagrieztos dārzeņus, un visu apcep, beigās pievieno maizi un dzērvenes.
5. Gatavo pildījumu pilda zosī, zosi aizšuj ciet, un liek cepeškrāsnī 200 grādos cepties, ik pa laikam apslakot ar tumšo alu.
6. Cep, līdz zoss ir gatava.
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu