Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
8
Jaunākie Vecākie
m
maiga
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
nee nu ir jaw oks BET ES GRIBU ŠODIEN
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
M
Mārcis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Tikai klausos un skatos TV. Kāpēc šo kūku taisa ar cepumiem nevis smilsu mīklu?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
A
Andris
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es meegjinaaju Selgas (klasiskie) cepumus kaa pamatni un 200g sviesta - pietiek un ir viegli pieejama alternatiiva cepumiem.

Vel var pieberzt klaat citrona mizu vai sulu un pirms cepshanas miiklaa sagremdeet labi daudz kjirshus no kompota.

Viss shis pasaakums ir baigi eerti sajaucams un uzputojams blenderii - nav nekas jaaberzh caur sietu :-) - tas prieksh slinkjiem

Paldies par recepti, ir super vienkaarshi un ljoti garshiigi - ja neizvirst ar piedevaam, baigi labi iet klaat meerce no zemeneem vai aveneem!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
z
zoiii
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Un starp citu - sviesta receptē ir stipri par daudz. Uz 200 gramiem cepumu pilnīgi noteikti pietiek ar 75-85 gramiem sviesta, jo es cepu 180 gr ar 60 gr sviesta. 100 grami jau pat ir par daudz. Ja mazāk sviesta, tas pamats ir irdenāks, kā tāds sulīgs kēksiņš sanāk ar selgas cepumiem, piemēram.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
z
zoiii
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
xxx - ja nu kādreiz te ienāksi, vai noderēs citiem - to cepampapīru/sviestpapīru jāklāj ne tikai apakšā, bet arī sānos, tas būs daudz labāk kā sviests pa sāniem, jo formas ir dažādas un var pieraut. Apakšu kā jau autore rakstīja - uzklāj papīru un iespiež starp formas dibenu un malām, lieko ārpusē nogriež, bet sāniem nogriež strēmeles no cepampapīra, sasmērē ar eļļu, lai drusku taukains, un liek klāt sāniem, ļoti labi pievelkas klāt formai ar to eļļinu un sanāk gludi. kūka attiecīgi nepievelkas, labās kūku formas netiek ar nazi traumētas, kad jākasa nost - papīrs eleganti noņemas :)

Un vēl - 200 grādi ir par stipru, maksimums ieteiktu 180 grādos, tādā temperatūrā ātri apdeg apkārt, bet iekša nepaspēj savilkties kārtīgi. Iesaku cept mazākā temperatūrā un viduci pārbaudīt ar kociņu, nevis turēt to šeit uzrādīto laiku.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
A
Anete
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ļoti garšīga kūka.

Neizmantoju cepampapīru ,bet klāju cepumu+sviesta masu uzreiz formā.

Pilnībā atdzesēju un nekas, nekur nepielipa ņemot nost formas malu un arī pamats nebija pielipis.


Vienīgi nākamreiz likšu mazāk sviestu, nekā norādīts receptē, jo pilna krāsns pietecēja .
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
P
Paula
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
vai tie cepšanas parametri attiecināmi arī uz gāzes cepeškrāsni? paldies!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
x
xxx
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Masu garšas ir lieliskas, taču jautājums par to, kas īsti nepadevās:
1) ievietoju sviestpapīru metāla veidnē, tai virsū izklāju drupaču+ sviesta masu, taču pamatmasa piecepās klāt gan metāla formai, gan mīklai. Mocījos to visu dabūt ārā, mazliet salauzu pamatu. Kur tā papīra jēga vai ko es darīju nepareizi?
2) Drupaču masa īsti neziežas (konsistencei vajadzētu būt līdzīgai kā smilšu mīklai, ko var rullēt, tomēr ne - tā daļēji drūp ar visu to, ka pieliku vairāk sviesta. kas te par noslēpumu?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes