Klasiskā tomātu mērce

Sastāvdaļas

  • 2 sīpoli
  • 2 selerijas kāti
  • 50 g selerijas sakņu
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 100 g tomātu pastas
  • ¼ l sausā sarkanvīna
  • 1 kārbiņa (400g) sagriezto tomātu savā sulā
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1 lauru lapa
  • 4 krustnagliņas
  • 2 tējk. malta kanēļa

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomizo sīpolus, ķiplokus un selerijas sakni un sagriež smalkos gabaliņos. Seleriju kātus sagriez plānās šķēlītēs. Pannā sakarsē olīveļļu un 3-5 min sautē sīpolus, ķiplokus un selerijas.
  2. Pannu ar sīpoliem un piedevām noņem no plīts, iemaisa tomātu pastu, pielej vīnu, liek atpakaļ uz uguns, uzkarsē. Pievieno tomātu gabaliņus kopā ar sulu, rozmarīna zariņu, laurulapu un pārējās garšvielas, kā arī maltos piparus. Uz mazas uguns vāra vēl pusotru līdz 2vas h .Ja mērce pārāk sabiezē, pielej nedaudz vīna.
  3. Vislabāk mērci var sajust ,ja to pasniedz ar spagetti. Pārkaisa ar rīvētu sieru, un var pievienot nedaudz bazilika pesto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi