Dušanbe plovs

2005. gada 17. novembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu kopā ar sīpoliem samalt.Pielikt sāli, piparus un izmaisīt. Sadalīt divās daļās un izveidot plāceņu formā. Plāceņos ietīt notīrītas cieti vārītas olas un apcept taukos. Atsevišķi taukos apcept sīpolus, pēc brīža pievienot sarīvētus burkānus,, apcept, pārliet ar ūdeni un ļaut uzvārīties.Vidū ielikt gaļā ietītās apceptās olas, pārkaisīt sakapātus zaļumus, sāli, piparus, pēc tam pārlikt ar nomazgātiem rīsiem. Kad rīsi ievilkuši ūdeni, katlu stingri aizvērt un uz lēnas uguns nogatavināt līdz rīsi mīksti. Pasniedzot, rīsus liek kaudzītē, virsū liek 204 daļās pārgriezto gaļu ar olām, pārkaisa ar zaļumiem.
Uz augšu