Gardais Samarkandas plovs ar īpašu pagatavošanas veidu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kgjēra vai aitas gaļas
1kgrīsu
4ķiploka galvas
500gburkānu
200gkausēta sviesta
500gsīpolu
Sarkanie un melnie maltie piparipēc garšas
Sālspēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Nomazgātus rīsus izvāra sālītā ūdenī (uz 1 kg rīsu vajag 1 l ūdeni ).
Notīrītus veselus burkānus atsevišķi izvāra kopā ar gaļu un ķiploka galvām. Vārīto gaļu sagriež kubiņos, burkānus skaidiņās.
Pievieno sāli, sarkanos un melnos maltos piparus un izmaisa.
Stipri sakarsētā eļļā apcep sīpolus un samaisa kopā ar gaļu un burkāniem. Pasniedzot, šķīvī vispirms liek rīsus, virsū liek gaļas, burkānu un sīpolu maisījumu un pārlej ar kausētu sviestu.