Samarkandas plovs

2005. gada 17. novembris
Foto: Shutterstock.com
Gardais Samarkandas plovs ar īpašu pagatavošanas veidu.
Pagatavošana
1 min
1. Nomazgātus rīsus izvāra sālītā ūdenī (uz 1 kg rīsu vajag 1 l ūdeni ).
2. Notīrītus veselus burkānus atsevišķi izvāra kopā ar gaļu un ķiploka galvām. Vārīto gaļu sagriež kubiņos, burkānus skaidiņās.
3. Pievieno sāli, sarkanos un melnos maltos piparus un izmaisa.
4. Stipri sakarsētā eļļā apcep sīpolus un samaisa kopā ar gaļu un burkāniem. Pasniedzot, šķīvī vispirms liek rīsus, virsū liek gaļas, burkānu un sīpolu maisījumu un pārlej ar kausētu sviestu.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu