Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

FOTO: Shutterstock.com

Gardais Samarkandas plovs ar īpašu pagatavošanas veidu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra vai aitas gaļas
  • 1 kg rīsu
  • 4 ķiploka galvas
  • 500 g burkānu
  • 200 g kausēta sviesta
  • 500 g sīpolu
  • Sarkanie un melnie maltie pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomazgātus rīsus izvāra sālītā ūdenī (uz 1 kg rīsu vajag 1 l ūdeni ).
  2. Notīrītus veselus burkānus atsevišķi izvāra kopā ar gaļu un ķiploka galvām. Vārīto gaļu sagriež kubiņos, burkānus skaidiņās.
  3. Pievieno sāli, sarkanos un melnos maltos piparus un izmaisa.
  4. Stipri sakarsētā eļļā apcep sīpolus un samaisa kopā ar gaļu un burkāniem. Pasniedzot, šķīvī vispirms liek rīsus, virsū liek gaļas, burkānu un sīpolu maisījumu un pārlej ar kausētu sviestu.

    Labu apetīti!
    Stipri sakarsētā eļļā apcep sīpolus un samaisa kopā ar gaļu...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas