Karstais ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 150 g sviesta
  • 250 g miltu
  • Garšvielas
  • 5 ēdamkarotes ūdens
  • Pildījumam
  • 750 g ābolu
  • Citrona sula un miziņa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • Naža gals kanēļa
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • Pārziežšanai
  • 50 g pūdercukura
  • 4 ēdamkarotes marmelādes
  • 1 ēdamkarote ūdens

Pagatavošana

1 min.
  1. miltus, sāli, sviestu, ūdeni samīca mīklā. no mīklas izveido 2 apļus cepamās formas diametrā un mīlas joslu malai. vienu apli ieklāj ar sviestu ieziestā formā, pievieno malu un pabas daļas savieno stingri saspiežot. ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. ābolus ieber bļodā un klāt pievieno kanēli, citrona sulu un miziņu, kartupeļu cieti, cukuru un vaniļas cukuru- samaisa masu. ābolu šķēlītes klāj kārtām cepamajā formā virs mīklas. pa virsu liek otru mīklas plātni un savieno tās piezpiežot malu un augšu kopā. cep 40 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  2. karstu mīklu pārziež ar aprikožu marmelādes, cukura un ūdens maisījumu.
  3. pasniedz karstu.
  4. labu apetīti!!!

Komentāri

eeeeeeeee 2011. gada 12. augusts 12:27
-------------------------------
Endo Endi 2009. gada 24. augusts 20:41
Pamēģināšu! :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi