Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mazie mārtiņdienas gailīši

2005. gada 10. novembris
Foto: Anita Akmentiņa
Pagatavošana
1 min
1. Vistas stilbiņus ar asu nazīti pa sānu pārgriež , izņem kaulu un no iekšpuses mazliet ar gaļas āmurīti paklopē.
2. Rupjmaizes mīkstumu un speķi sagriež stienīšos.
3. Stilbiņu izklāj uz gaļas dēlīša ar ādu uz leju ,vidū liek vienu stienīti rupjmaizi un vienu stienīti speķi.
4. Pēc tam rūpīgi sarullē, aptin ar diegu un pannā uz ātras uguns apcep brūnus.Noteikti jāaptin ar diegu,jo tad gaļa cepot turēsies kopā blīvāk un neiztecēs viss labums,kas ielikts vidū.
5. Liek čuguna sautējamā katlā, uzlej mazliet ūdeni, pieliek sāli ,garšvielas un liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties.
6. Gatavi būs pavisam ātri.
7. Ceļot galdā, traukā kārto stāvus, ar resno galu uz leju.
8. Nekādā gadījumā nedrīkst aizmirst uzlikt sekstītes no sarkanās paprikas!
9. Jauku Mārtiņdienas vakaru!
Uz augšu