Sākums > Receptes > Zupas

Fraņču sīpolu zupa

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Uz pannas sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un lauru lapas līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni.
2. Pievieno miltus un pacep vēl dažas minūtes. Pievieno karstu buljonu, sāli, piparus un vāra apmēram 20 minūtes, tad pievieno vīnu un karsē līdz vārīšanas temperatūrai.
3. Bagetes šķēles 150 grādu temperatūrā apep cepeškrāsnī līdz tās kļūst zeltainas.
4. Zupu salej karstumizturīgos traukos un pievieno sagrieztus bagetes kubiciņus. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un ievieto līdz 250 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz laiku, kamēr siers ir izkusis.
5. Pasniedz uzreiz.
6. Ja negribas, lai maizes grauzdiņi izmirkst, tos var pasniegt atsevišķi ar sieru.
Uz augšu