Āfrikas zemes riekstu zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes sakapātu sīpolu
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • ½ tējkarote kajēnas piparu
  • 1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
  • 1 glāze sakapātu burkānu
  • 2 glāzes sakapātu saldo vai parasto kartupeļu
  • 4 glāzes dārzeņu buljona vai ūdens
  • 2 glāzes tomātu sulas
  • 1 glāze riekstu sviesta
  • 1 ēdamkarote cukura
  • Kapāti lociņi
  • Kapāti grauzdēti zemes rieksti

Pagatavošana

30 min.
  1. Sautē sīpolus eļļa līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievieno kajēnas piparu, ingveru un burkānus, sautē vēl pāris minūtes.
  3. Pievieno kartupeļus un buljonu (ūdeni) un uz lēnas uguns vāri, līdz dārzeņi ir mīksti.
  4. Virtuves kombainā vai blenderī ieliec tomātu sulu un visus dārzeņus no zupas un mal, līdz masa ir gluda. Ja nepieciešams, pievieno mazliet buljona.
  5. Ieliec masu atpakaļ katlā un pievieno riekstu sviestu. Maisi un vāri uz lēnas uguns, līdz zupa ir gluda. Pievieno cukuru. Vāri līdz tā ir karsta, bet uz ļoti lēnas uguns, lai nepiedeg.
  6. Pirms pasniegt galdā, uzkaisi zupai lociņus un riekstus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas