Sākums > Receptes > Zupas

Āfrikas zemes riekstu zupa

2005. gada 17. oktobris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
30 min
1. Sautē sīpolus eļļa līdz tie kļūst caurspīdīgi.
2. Pievieno kajēnas piparu, ingveru un burkānus, sautē vēl pāris minūtes.
3. Pievieno kartupeļus un buljonu (ūdeni) un uz lēnas uguns vāri, līdz dārzeņi ir mīksti.
4. Virtuves kombainā vai blenderī ieliec tomātu sulu un visus dārzeņus no zupas un mal, līdz masa ir gluda. Ja nepieciešams, pievieno mazliet buljona.
5. Ieliec masu atpakaļ katlā un pievieno riekstu sviestu. Maisi un vāri uz lēnas uguns, līdz zupa ir gluda. Pievieno cukuru. Vāri līdz tā ir karsta, bet uz ļoti lēnas uguns, lai nepiedeg.
6. Pirms pasniegt galdā, uzkaisi zupai lociņus un riekstus.
Uz augšu