Āboli rītasvārkos

2005. gada 15. decembris
Foto: Kristīne Lielause
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms uztaisa biezpiena mīklu: samīca kopā biezpienu, atlaidinātu margarīnu, miltus un cepamo pulveri.
2. Nomizo veselus ābolus un izdobj serdes. Vēlams apakšdaļu "aizkorķēt" ar ābola gabaliņu.
3. Izdobtajā caurumā gandrīz līdz augšai ieber rozīnes, kanēli un cukuru.
4. Šādi sagatavotus ābolus "ietin" mīklā tā, lai pats augšgals paliek vaļā. Mīklu var izrullēt kā palielu plācenīti, aptuveni 3-5 mm biezumā. Vidū uzlikt ābolu un sacelt uz augšu "plācenīša" malas.
5. Liek uz pannas un šauj krāsnī cepties, līdz mīkla paliek zeltaini brūna.
6. Ābolus atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.
Uz augšu