Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Nemizoti, cepti pildīti kartupeļi

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā un ar visu mizu vāra gandrīz mīkstus.
2. Pārgriež gareniski uz pusēm un ar tējkaroti izņem daļu mīkstuma.
3. Mīkstumu rūpīgi saspaida vai izberž caur sietu. Pievieno sviestu, sāli, saldo krējumu un sarīvētu sieru.
4. Visu kārtīgi samaisa, liek atpakaļ kartupeļos, virsmu nenolīdzinot.
5. Kartupeļus saliek cepešpannā, pa virsu liek desu šķēlītes un tomātu pusītes.
6. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos kādas 25 minūtes, kamēr virsiņa viegli dzeltena.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu