Kūkas "augļu groziņi"

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. No 135 g miltu un 45 g cukura, 90 g sviesta, 2 olām pagatavo smilšu mīklu.
2. To izrullē un ar robotu mīklas rullīti izgriež 2 ripiņas katrai kūkai.
3. Tad liek cepeškrāsnī un cep gaiši brūnas.
4. Sajauc 3 olas ar 3 ēd.k. cukura un 3 ēd.k. miltu.
5. Mīklu izklāj uz plātes un cep cepeškrāsnī.
6. Izceptu sadrupina, sajauc ar ievārījumu, kakao, nedaudz krēma un ja vēlās masai pievieno esenci.
7. Masu saviļā bumbiņās.
8. Krēmu pagatavo no saputojot 60 g sviesta, kam pievienots biezs cukura sīrups un pilīte konjaka.
9. KŪKAS VEIDO: smilšu mīklas ripiņai uzspiež krēmu.
10. Tad uzliek otru smilšu mīklas ripiņu.
11. Pēc tam mazliet krēmu un no biskvīta masas izveido bumbiu, kas apviļāta kokosriekstu skaidiņās.
12. Šādi var izcept arī "ezīšu" kūkas, tikai tad nepieciešams divreiz vairāk krēma.
13. No kura ar pergamenta tūrziņas palīdzību veido "ežu" adatas.
Uz augšu