Saldskābmaize 2

Sastāvdaļas

  • 2.5 1klaips formas rupjmaizes,2,5 pudeles kefīra,1,5 ēdamkarotes ķimeņu,1 paciņa rauga,1 glāze cukura,1,5 kg kviešu miltu,1/3 tējkarotes citronskābes

Pagatavošana

1 min.
  1. Maizi bez garozas(var būt sakaltusi) pārlej ar kefīru,pārkaisa ķimenes un mērcē 24 stundas.Tad saspaida viendabīgā masā,pievieno sadrupinātu raugu,cukuru,citronskābi,izsijātus miltus un mīca,kamēr mīkla atlec no rokām.Siltā vietā uzraudzē,izveido trīs klaipiņus,cep apmēram stundu,pirmās 15 minūtes krietni sakarsētā cepeškrāsnī,pēc tam karstumu samazina.Izceptu pārziež ar sviestu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi