Labie speķa pīrādziņi

Labie speķa pīrādziņi
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 1 kg miltu
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 30 g rauga
  • 0.5 l piena
  • Sāls
  • 1 ola pārsmērēšanai
  • Pildījumam:
  • 600 g žāvēta speķa
  • 2 sīpoli
  • Pipari

Pagatavošana

80 min.
  1. Speķi sīki sakapā ar sīpoliem, pieliek piparus.
  2. Gatavo rauga mīklu: Izkausē sviestu, uzsilda pienu, tajā iemaisa raugu, pievieno miltus, sāli. Mīca, līdz mīkla atlec no rokām.
  3. Gatavo pīrādziņus kā ierasts - mīklas pikucīti izspaida, lai iegūu aplīti, liek speķa pildījumu, loga ciet, veidojot pusmēnestiņu.
  4. Atstāj pīrādziņus uzrūgt.
  5. Uzkarsē krāsni 210 – 220 °C temperatūrā.
  6. Pirms pīrādziņus liek krāsnī, pārsmērē ar sakultu olu. Cep 15-20 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Pirms pīrādziņus liek krāsnī, pārsmērē ar sakultu olu. Cep 1...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

viktorija 2014. gada 21. jūnijs 20:52
var arī ar kazas pienu izdosies
Iveta 2009. gada 28. augusts 13:35
Es ieteiktu rauga mīklai noteikti vēl pievienot cukuru un augu eļļu. Un pildījumā pievienot samaltas ķimenes!! Tad gan tur sanāks baigi labie!!!
Iesaku pamēģināt:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi