Sākums > Receptes > Konservējumi

Pīlādžu un ābolu ievārījums

2005. gada 1. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošanas laiks norādīts bez pīlādžu mērcēšanas.
Pagatavošana
250 min
1. Pīlādžus 24 stundas mērcē aukstā ūdenī, tad 15 minūtes blanšē.
2. Sagatavo cukura sīrupu.
3. Ābolus nomizo, sagriež pabiezās šķēlēs, met aukstā sīrupā. Pievieno sagatavotās ogas, ļauj 2-3 stundas pastāvēt.
4. Vāra uz lēnas uguns, līdz ievārījums kļūst biezs un āboli vēl nav pavisam izjukuši. Karstu pilda burkās, uzliek plasmasas vāciņus.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu