Plūmju plātsmaize

2005. gada 23. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
170 min
1. Pagatavo rauga mīklu - uzsilda daļu piena, tajā izšķīdina raugu. Pārējās sastāvdaļas sajauc, kā pēdējo pievieno izkausētu sviestu. Visu samaisa, tad pievieno izšķīdušo raugu. Mīklu kārtīgi izmīca un liek raudzēties siltā vietā ~ 2 stundas.
2. Uzrūgušu mīklu izveltnē uz miltiem pārkaisītas virsmas plāts lielumā. Veido maliņas.
3. Plūmes nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, pārgriež vēl uz pusēm un liek uz mīklas cieši citu pie citas.
4. Pārkaisa ar cukuru un cep 30 – 40 minūtes.
Kūku pasniedz nedaudz atdzesētu ar saldējumu pēc izvēles un sasmalcinātām pistācijām.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu