Mango putas

2005. gada 13. aprīlis
Foto: Ilma Hermansone
Pagatavošana
120 min
1. Mango nomizo un pārgriež uz pusēm. Izņem kauliņus. Mīkstumu sagriež gabaliņos. Želatīnu šķīdina aukstā ūdenī (apm. 10 min). Mango gabaliņus liek katliņā. Pievieno izspiesto apelsīna un citrona sulu. Pievieno cukuru un uzkarsē. Maisījumu ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. Želatīnam nolej lieko ūdeni. Izkausē karstajā mango maisījumā. Uz pusstundu ievieto ledusskapi. Olu baltumus saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā mango maisījumā, kad tas sāk biezēt. Putas liek deserta trauciņos. Uz stundu liek vēsumā. Rotā ar rīvētu šokolādi.
Uz augšu