Kāpēc slinkie? Jo lielāko daļu darba tavā vietā paveiks gaļas maļamā mašīna. Ziemā šie aromātiskie saldskābie salāti jeb biešu "ikri" izcili garšos uz maizes, kā piedeva biešu zupai un gaļas ēdieniem. Vēl viens variants izmantošanai ir "siļķe kažokā" - ar tiem aizstājot tradicionālo biešu kārtu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1.5kgbietes
500gskābi āboli
500gburkāni
4lieli sīpoli
4čili pipari
2ķiploka galviņas
150mlūdens
150mleļļas
3ēd. k.cukura
1.5ēd. k.sāls
100mlābolu etiķa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Vārītas bietes, ābolus, burkānus, samaļ gaļas mašīnā vai sablendē viendabīgā masā. Atsevišķi samaļ vai sasmalcina sīpolus, ķiplokus un čili piparus.
Katlā uzkarsē eļļu, vispirms liek cepties sīpolu/ķiploku/čili masu. Pēc 2-3 minutēm pievieno maltos dārzeņus, sāli, cukuru un maisot apcep 5-7 minūtes.
Tad pievieno ūdeni un, ik pa laikam apmaisot, sautē uz nelielas liesmas 15-20 minūtes.
Pievieno etiķi, iemaisa un nogriež liesmu.
Karstu masu pilda tīrās burkās, aizvāko un atdzesē.