Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Slinkie biešu un skābu ābolu salāti ziemai bez pasterizēšanas

Slinkie biešu un skābu ābolu salāti ziemai bez pasterizēšanas

FOTO: Shutterstock.com

Kāpēc slinkie? Jo lielāko daļu darba tavā vietā paveiks gaļas maļamā mašīna. Ziemā šie aromātiskie saldskābie salāti jeb biešu "ikri" izcili garšos uz maizes, kā piedeva biešu zupai un gaļas ēdieniem. Vēl viens variants izmantošanai ir "siļķe kažokā" - ar tiem aizstājot tradicionālo biešu kārtu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg bietes
  • 500 g skābi āboli
  • 500 g burkāni
  • 4 lieli sīpoli
  • 4 čili pipari
  • 2 ķiploka galviņas
  • 150 ml ūdens
  • 150 ml eļļas
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1.5 ēd. k. sāls
  • 100 ml ābolu etiķa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vārītas bietes, ābolus, burkānus, samaļ gaļas mašīnā vai sablendē viendabīgā masā. Atsevišķi samaļ vai sasmalcina sīpolus, ķiplokus un čili piparus.

  2. Katlā uzkarsē eļļu, vispirms liek cepties sīpolu/ķiploku/čili masu. Pēc 2-3 minutēm pievieno maltos dārzeņus, sāli, cukuru un maisot apcep 5-7 minūtes.
  3. Tad pievieno ūdeni un, ik pa laikam apmaisot, sautē uz nelielas liesmas 15-20 minūtes.
  4. Pievieno etiķi, iemaisa un nogriež liesmu.
  5. Karstu masu pilda tīrās burkās, aizvāko un atdzesē.
    Karstu masu pilda tīrās burkās, aizvāko un atdzesē.

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas