Podiņš

2005. gada 9. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Cūkgaļu sagriež apm. 3x3 cm kubiņos un nedaudz apcep. Kartupeļus sagriež apmēram tādos pašos kubiņos un apm. 5 min. vāra. Sīpolu, ķiplokus sakapā, apcep eļļā, pievienojot sagrieztus tomātus, sinepes, adžiku, vīriešu zapti vai tomātu mērci. Pielej mazliet ūdens un ļauj sautēties apm. 5 min., tad šo masu sajauc ar buljonu. Pupiņām notecina šķidrumu. Tad podiņos liek kārtās kartupeļus, gaļu, pupiņas, pārlej mazliet ar mērci, tad kārtas atkārto līdz podiņš ir pilns un pārlej ar atlikušo mērci. Gatavo 200 C’ apmēram 30-40 minūtes un pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem. Gaļu un kartupeļus var likt arī termiski neapstrādātus, bet tad attiecīgi palielinās gatavošanas laiks, kā arī pupiņas var izšķīst.
Uz augšu