Ķirbju torte

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 250 g kviešu miltu
  • 150 g margarīna
  • 1 tējkarote cukura
  • Vanilīns
  • Pildījumam
  • 1 kg ķirbju
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes konjaka
  • ½ tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote rīvētu citrona miziņu

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīklai margarīnu saputo ar cukuru, sāli, miltiem un patur 1 stundu vēsumā.
  2. Ķirbi nomizo, sagriež 1 cm biezās šķēlēs un cepeškrāsnī mērenā siltumā cep 1 stundu, pēc tam izrīvē caur sietu (iznāk 1 glāze ķirbju masas). Cukuru saputo ar olu dzeltenumiem, pievieno garšvielas, konjaku, krējumu, ķirbju masu un beigās iecilā saputotu olu baltumu.
  3. Mīklu izveltnē apm. 0,5 cm biezumā, liek pannā tā, lai pannas malas būtu pārklātas ar mīklu, pilda ar ķirbju masu. Cep cepeškrāsnī - pirmās 10 min. stiprā karstumā, tad temperatūru samazina un cep vēl 30 minūtes.

Komentāri

juta 2011. gada 25. oktobris 10:32
debeskigi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi