Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Želejkūka ''tutti frutti"

Želejkūka ''tutti frutti"

FOTO: Shutterstock.com

Garda un vienkārši pagatavojama želejkūka ar augļiem un ogām.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 ml 10% kafijas krējuma
  • 60 g cukura
  • 500 ml saldā krējuma 35 %
  • 3 olu dzeltenumi
  • 300 g augļu (ķirši, persiki avenes)
  • 2 tējk. želatīna
  • Vanilīns pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Kafijas krējumu, cukuru, olu dzeltenumus un vanilīnu sakuļ un, nepārtraukti maisot, sabiezina karstā ūdens peldē. Atdzesē. Tad samaisa ar svaigi sakultu putukrējumu aukstā ūdenī uzbriedinātu, pēc tam izkausētu želatīnu.
  2. Svaigus vai konservētus augļus liek silikona tortes formas apakšā.
  3. Vaniļas krēmu samaisa ar svaigi sakultu putukrējumu, tad iemaisa aukstā ūdenī uzbriedinātu, pēc tam izkausētu želatīnu. Pārlej formā saliktajiem augļiem/ogām.
  4. Želejkūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti, tad izņem no formas, griež šķēlēs un bauda.
    Želejkūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti, tad...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas