Marinēti patisoni

Daudzumi norādīti 1 litra burkai.

Sastāvdaļas

  • 600 g jaunu, mazu patisonu
  • 6 sloksnītes mārrutku sakņu
  • 5 l ūdens
  • 15 g diļļu
  • 10 g estragona
  • 5 g bazilika
  • 2 lauru lapas
  • 8 smaržīgie pipari
  • 2 krustnagliņas
  • 1/2-1 ēd. k. rupjās sāls
  • 1/2 ēd. k. cukura
  • 2-3 ēd. k. karotes 9% etiķa

Pagatavošana

30 min.
  1. Vēlami patisoni 5-6 cm diametrā. Nomazgā, nogriež kātiņus. Veselus liek burkās. Nav vēlams tos saspiest vai ieskrāpēt, jo tad patisonam radīsies neglīti pleķi.
  2. Burkā ieliek arī sloksnītēs sagrieztu mārrutka sakni. Sagatavo marinādi un karstu uzlej patisoniem. Ja vēlas, tad pirms liešanas burkās no marinādes garšvielas var izņemt.
  3. Pēc izvēles var burkas pasterizēt un tad vākot vai arī vākot ciet nekavējoties, apgriezt burku otrādi un pārsegt, lai lēni dziest.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vārds, Uzvārds 11. septembris 10:22
Dārgais, Šefpavār!
Ja norādī daudzumus "Daudzumi norādīti 1 litra burkai. "

Tad mulsina šīs receptes visas pārējās sastāvdaļas, īpaši, kad ieraugu "5 l ūdens"

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi