Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Marinēti patisoni

Marinēti patisoni
Daudzumi norādīti 1 litra burkai.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g jaunu, mazu patisonu
  • 6 sloksnītes mārrutku sakņu
  • 5 l ūdens
  • 15 g diļļu
  • 10 g estragona
  • 5 g bazilika
  • 2 lauru lapas
  • 8 smaržīgie pipari
  • 2 krustnagliņas
  • 1/2-1 ēd. k. rupjās sāls
  • 1/2 ēd. k. cukura
  • 2-3 ēd. k. karotes 9% etiķa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vēlami patisoni 5-6 cm diametrā. Nomazgā, nogriež kātiņus. Veselus liek burkās. Nav vēlams tos saspiest vai ieskrāpēt, jo tad patisonam radīsies neglīti pleķi.
  2. Burkā ieliek arī sloksnītēs sagrieztu mārrutka sakni. Sagatavo marinādi un karstu uzlej patisoniem. Ja vēlas, tad pirms liešanas burkās no marinādes garšvielas var izņemt.
  3. Pēc izvēles var burkas pasterizēt un tad vākot vai arī vākot ciet nekavējoties, apgriezt burku otrādi un pārsegt, lai lēni dziest.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konservējumi

Jaunākās receptes