Trauslie siera cepumi

2005. gada 19. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Gardi un trausli siera cepumiņi, kas paši kūst mutē.
Pagatavošana
60 min
1. Sviestu saputo, tad tam pievieno ūdeni, olas dzeltenumu un, ja vēlas, ķimenes vai maltu sarkano papriku. Saputotam sviestam pievieno miltus un smalki sarīvētu sieru,
Foto: Publicitātes
2. Mīklu ātri samīca un noliek aukstumā uz 2 stundām uzbriest.
Foto: Publicitātes
3. Tad siera mīklu sadala lodītēs ~ 50 g svarā, no katras izveltnē aukliņu, ko saloka kliņģerītī.
Foto: Receptes.lv
4. Kliņģerīšus pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī pie 1600-1800 C līdz gaiši dzeltenbrūnai krāsai. Siera kliņģerīši labi garšo pie tējas, kafijas, buljona.
Foto: Publicitātes
Uz augšu