Marinētas bietes

2005. gada 28. augusts
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
150 min
1. Vispirms vāra bietes, tad nomizo, sagriež ar robaino nazi (var parastu) vai rīvē uz rupjās rīvēs.
2. Marinādei uzvāra ūdeni, pievieno garšvielas (izņemot etiķi un ķimenes), vāra 5-10 min.
3. Tad izkāš visu caur sietu un pievieno etiķi.
4. Sagatavotās bietes pilda burkās, pārkaisa ar ķimenēm un pārlej karstu marinādi.
5. Pasterizē 85 grādu temperatūrā. 0,5l burkas-10 min., 1 l - 15 min.
6. Aizvāko, ar vāciņu uz leju patur 1 stundu.

Lai labi garšo!
Foto: Dace Miltiņa
7. Noderīgi padomi no Receptes.lv:

1) Bietes pirms vārīšanas rūpīgi nomazgā.

2) Mizojot velc cimdus, vai izmanto citronu vai citronskābi, lai pēc tam nomazgātu rokas.

3) Par skādi nenāks ari nomizot bietīšu atkārtota noskalošana, lai esi drošs, ka nebūs palikušas smiltis.

4) Pagatavoto marinādi pirms liešanas burkās nogaršo - ja gribas spēcīgāku, pievieno vēl mazliet etiķi un sāli.
Uz augšu