Ma po do fu

2005. gada 22. augusts
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
60 min
1. Ķiploku un ingvēru smalki sagriež (nerīvē, nespiež).
2. Ķiplokus un 2/3 ingvera apcep eļļā, pievieno gaļu, apcep. Fermentētās pupiņas saspaida. Pievieno abas mērces, apcep.
3. Pielej buljonu un lēni vāra. Ja vajag vel sāli, pievieno sojas mērci.
4. Pievieno atlikušo ingvēru un tofu. Ja lieto zīda (silken) tofu, tad visu paciņu liek mērcē un tur to sadala apm. 8 gabalos. Ja lieto kokvilnas (cotton) tofu, tad to iepriekš sagriež 1,5 cm kubiņos. Visam ļauj lenām vārīties apm. 5 min.
5. Pa to laiku smalki sagriež loksīpolus, pievieno, apmaisa. Ja lieto zīda tofu, jāmaisa ļoti uzmanīgi. Pēc apm. minūtes pielej cieti ar ūdeni, apmaisa, ļauj sabiezēt.
6. Kad gatavs, pa virsu uzmaļ sečuan piparus (vai katrs savā traukā virco ar pipariem).
Uz augšu