Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Mājās gatavoti frī kartupeļi

Mājās gatavoti frī kartupeļi

FOTO: Depositphotos.com

Kartupeļi jānoskalo ūdenī, lai nomazgātu cieti, kas izdalās griešanas procesā. Tad tie izcepas vēl kraukšķīgāki.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi pēc vajadzības
  • 2 l eļļas (eļļai ir jābūt vainu tikai rapšu vai tikai olīvu)
  • Garšvielas kartupeļiem
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež stīpiņās apmēram 1 cm.
    Noskalo aukstā ūdenī un nosusina lieko mitrumu.
  2. Ielej eļļu fritēšanas katlā vai parastā - eļļu uzkarsē.
  3. Kad eļļa uzkarsusi, pa nelielām porcijām ber iekšā kartupeļus un vāra līdz zeltainam brūnumam.
  4. Gatavus ņem ārā, liek uz papīra dvieļiem, nosusina lieko eļļu, ber bļodā apkaisa ar garšvielām un pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Gatavus ņem ārā, liek uz papīra dvieļiem, nosusina lieko eļļ...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Klasiskā lazanja

Klasiskā lazanja

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas