Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepeškrāsnī cepta vistas gaļa follijā

2005. gada 9. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Ņem vistas kājas, sagriež 3 daļās (ja stilbiņš - negriež/ ja gurns- griež 2 daļās). Bļodiņā ielej ~glāzi eļļas, pievieno garšvielas (pēc izjūtas), piparus un kārtīgi samaisa. Ņem pa gabaliņam vistas« apvārta eļās-garšvielu maisījumā un ietin follijas gabaliņā, pievienojot garšai lauru lapiņu.
2. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos (ne pārāk lielos, ne pārāk mazos...), liek uz pannas, kas ieziesta ar eļļu. Pārkaisa ar "vegetas" tipa garšvielām un ripiņās sagrieztiem sīpoliem.
3. Es parasti izvēlos kartupeļus un gaļu likt "kārtās"- uz pannas lieku kartupeļus un virsū restīti, uz kuras lieku sagatavoto vistu follijā - tad tā suliņa, kas tecēs ārā, piedos kartupelīšiem tādu interesantāku garšu un nevajadzēs izmantot īpaši daudz eļļas.
4. Cept vajadzēs ~30min - kad gatavi kartupeļi, arī vistiņai vajadzētu būt gatavai (ieteicams pārbaudīt, vienkārši atverot lielāku paciņu un ar nazīti iegriešot vistā - ja gaļa pie kaula nav rozā, tātad gatava:)). Ja vistiņa vēl nav gatava, var vēl pacept, pirms tam apmaisot kartupeļus (lai nepiedeg).
5. Labu apetīti!
Uz augšu