Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ērkšķogu ievārījums - džems

Ērkšķogu ievārījums - džems

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg ērkšķogu biezeņa
  • 1 kg cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Ērkšķogas notīra, nomazgā. Liek katlā, pielej nedaudz ūdeni, lai var sākt vārīt. Vārot,visu laiku maisa. Vārīšanu beidz, kad ogas ir izjukušas un ir izveidojusies ogu ''putriņa''.
  2. Šo masu karstu izberž caur sietu. Iegūto masu nosver, pieber cukuru 1 : 1. Vāra 10 - 15 minūtes. Gatavais ievārījums ir biezs. Ievārījums ir jāmaisa visu laiku, lai nepiedeg.
  3. Šādi gatavots ievārījums vairs nelīdzinās parastajam ērkšķogu ievārījumam. Var vārīt arī no pilnīgi gatavām ogām.

    Labu apetīti!
    Šādi gatavots ievārījums vairs nelīdzinās parastajam ērkšķog...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas