Ērkšķogu ievārījums - džems

Ērkšķogu ievārījums - džems
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg ērkšķogu biezeņa
  • 1 kg cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Ērkšķogas notīra, nomazgā. Liek katlā, pielej nedaudz ūdeni, lai var sākt vārīt. Vārot,visu laiku maisa. Vārīšanu beidz, kad ogas ir izjukušas un ir izveidojusies ogu ''putriņa''.
  2. Šo masu karstu izberž caur sietu. Iegūto masu nosver, pieber cukuru 1 : 1. Vāra 10 - 15 minūtes. Gatavais ievārījums ir biezs. Ievārījums ir jāmaisa visu laiku, lai nepiedeg.
  3. Šādi gatavots ievārījums vairs nelīdzinās parastajam ērkšķogu ievārījumam. Var vārīt arī no pilnīgi gatavām ogām.

    Labu apetīti!
    Šādi gatavots ievārījums vairs nelīdzinās parastajam ērkšķog...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi