Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konservējumi

Kaukāza plūmju ievārījums (džems)

Foto: Shutterstock.com
Iegūtais ievārījums ir biezs, zeltains, nav ar specifisko aso Kaukāza plūmju garšu.
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms kaukāza plūmes tvaicē sulu katlā un iegūst sulu. To pilda tīrās, dezinficētās burciņās vai pudelēs. Var nedaudz saldināt, bet var arī uzglabāt skābu. Lieto ziemā pēc saviem ieskatiem kā jekuru sulu.
2. No sulas var arī vārīt dzidro želeju.
3. Atlikušās iztvaicētās plūmes karstas izberž caur sietu. Iegūto masu nosver, pievieno cukuru, attiecība 1:1. Vāra apmēram 15 - 20 minūtes. Visu laiku jāmaisa, jo masa ir bieza.
4. Karstu pilda burciņās un vāko ciet.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu