Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kaukāza plūmju ievārījums (džems)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kaukāza plūmes
  • Cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms kaukāza plūmes tvaicē sulu katlā un iegūst sulu. To pilda tīrās, dezinficētās burciņās vai pudelēs. Var nedaudz saldināt, bet var arī uzglabāt skābu. Lieto ziemā pēc saviem ieskatiem kā jekuru sulu.
  2. No sulas var arī vārīt dzidro želeju.
  3. Atlikušās iztvaicētās plūmes karstas izberž caur sietu. Iegūto masu nosver, pievieno cukuru, attiecība 1:1. Vāra apmēram 15 - 20 minūtes. Visu laiku jāmaisa, jo masa ir bieza. Iegūtais ievārījums ir biezs, zeltains, nav ar specifisko aso kaukāza plūmju garšu.
  4. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas