Ciklopa acs

2005. gada 27. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
5 min
1. Sagatavo augļus. Rūpīgi nomazgā persikus, plūmes un vīnogas. Atbrīvo vīnogas no kātiņiem. Persikus un plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Katrai persika pusītei izgriez ārā nedaudz mīkstuma no vidus.
2. Sagatavo mērci. Skābajam krējumam pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru un visu rūpīgi samaisi, kamēr vaniļas cukurs izkusis un mērces masa ir viendabīga.
3. Gatavo Ciklopa acis un pasniedz. Katrā izdobtajā persika pusītē ieliec saldo mērci ar nelielu kalniņu, ieliec 3 vidējas vai 5 mazas vīnodziņas, pārklāj ar plūmes pusīti, to piespiežot, tā lai mērce apņjem plūmi no visām pusēm. Uz katras plūmes uzliec nedaudz saldās mērces. Var pasniegt uzreiz pēc sagatavošanas, bet var arī nedaudz vēlāk.
Uz augšu