Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ciklopa acs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 persiki
  • 12 vidējas vai 20 mazas vīnogas bez kauliņiem
  • 2 plūmes
  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 ½ ēdamkarotes pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

5 min.
  1. Sagatavo augļus. Rūpīgi nomazgā persikus, plūmes un vīnogas. Atbrīvo vīnogas no kātiņiem. Persikus un plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Katrai persika pusītei izgriez ārā nedaudz mīkstuma no vidus.
  2. Sagatavo mērci. Skābajam krējumam pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru un visu rūpīgi samaisi, kamēr vaniļas cukurs izkusis un mērces masa ir viendabīga.
  3. Gatavo Ciklopa acis un pasniedz. Katrā izdobtajā persika pusītē ieliec saldo mērci ar nelielu kalniņu, ieliec 3 vidējas vai 5 mazas vīnodziņas, pārklāj ar plūmes pusīti, to piespiežot, tā lai mērce apņjem plūmi no visām pusēm. Uz katras plūmes uzliec nedaudz saldās mērces. Var pasniegt uzreiz pēc sagatavošanas, bet var arī nedaudz vēlāk.
Receptes.lv Iesaka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas