Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu mērci

Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu mērci
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 4 svaigas olas
  • 1 glāze svaiga piena
  • 300 - 400 g miltu
  • 3 - 4 glāzes ūdens
  • Eļļa (saulespuķu vai rapšu)
  • Sāls
  • 3 ēd. k. cukura
  • Ievārījumam:
  • 2 l svaigu zemeņu
  • Cukurs pēc garšas

Pagatavošana

60 min.
  1. Palielā traukā iesit olas, sāli un cukuru, visu samaisa un pievieno pienu. Samaisa. Pieliek klāt miltus. Samaisa.
  2. Pievieno ūdeni tā, lai neveidojas kunkuļi. Mīklu atstāj uz minūtēm 15 ievilkties.
  3. Nomazgā zemenes, izgriež zaļumus, saliek traukā un sablenderē vai saspiež ar dakšiņu un pievieno cukuru. Dažas ogas atstāj veselas, tās smukumam.
  4. Mīklai var vēl pievienot nedaudz ūdeni, bet tā, lai nav pārāk šķidra, un tad var sākt cept.
  5. Uz pannas uzpilina eļļu, uzlej mīklu un cep pankūkas līdz gatavas un iegūst zeltainu toni.
  6. Pasniedz ar jau iepriekš sagatavoto svaigo zemeņu mērci, grezno ar zemeņu gabaliem, var papildināt ar banāniem,

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar jau iepriekš sagatavoto svaigo zemeņu mērci, gre...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis