Sākums > Receptes > Konservējumi

Mazsālīti gurķīši ar ķiploku

2005. gada 20. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Ēdami jau pēc dažām stundām, taču, ja vēlas spēcīgāku garšu, tur uz nakti.
Pagatavošana
20 min
1. Gurķīšus nomazgā, sapilda burkās vai kādos dziļākos traukos (bļodā vai katliņā), pa starpām liekot garšaugus.
2. Katlā uzvāra ūdeni (no piepildītās burkas puse tilpuma būs sālījums), pieber sāli, cukuru un uzvāra.
3. Verdošu pārlej gurķiem. Liek siltā vietā, lai ievelkas.
4. Ja lej verdošu ūdeni, tad ātrāk ievelkas.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
5. Ņem vērā:

* Ja gurķiem nogriezīsi galiņus, tie ātrāk iesālīsies.

* Pārlejot gurķus ar karstu marinādi tie patiesi ātrāk iesālās, bet zaudē daļēji savu kraukšķīgumu.

* Gardāki izdosies neliela izmēra gurķi, kuriem nav lielas sēklas.

* Ja gurķi šķiet apvītuši, pirms sālīšanas atstāj tos uz divām stundām auksta ūdens peldē. Tā palīdzēs gurķiem atkal tapt stingriem.
Uz augšu