Pīle alū senā čehu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 notīrīta vista
  • 1 liels sīpols
  • 1.5 kg skābu kāpostu
  • 0.5 l gaišā alus
  • Sāls un tējkarote ķimeņu

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītu un izķidātu pīli rūpīgi nomazgājam remdenā ūdenī un nosusinām. No visām pusēm, arī iekšpusē, apsālām, apkaisām ar ķimenēm un liekam cepešpannā ar griezumu uz leju. Ielejam mazliet ūdeni un zem vāka cepam pusmīkstu. Tad atveram un, regulāri aplaistot ar cepšanas sulu, cepam brūnu. Atdzesētu pīli sadalām porcijās. Novārītiem skābajiem kāpostiem nolejam ūdeni, pielejam gaišo alu, pieliekam līdz zeltainumam apceptus smalki sagrieztus sīpolus un vēl vismaz 10 minūtes pavārām. Pīles porcijas kārtojam cepešpannā, pieliekam sautētos kāpostus, pārlejam pīles cepšanas sulu, uzliekam vāku un plītskrāsnī cepam vēl 20 minūtes. Piedāvājam ar kartupeļu standziņām vai knēdeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi